En Cusco

Hola!
Hemos llegamos av Cusco después una muy largo viaje (hemos visto nieva en las montañas, wiho!
Estamos en una muy buena hostal con muchas personas divertidos y muchas actvidados(?).

Manaña vamos a encontrar el perfecto viaje por Macchu Pichu, nos gusta mucho.

.
Besos!

.
¡ Y muchas graciás por el dulce!

Chiho fran Cusco!

Hej fina vanner!
Vi har nu akt en hel massa buss och ar framme i inkamossornas- och trekkingmekkat Cusco.
Akte med en finfin buss hit, men kan inte pasta att det var en vidare trevlig fard. Att saga att vagarna ar lite krokiga ar att underdriva big time. Naja, nu ar vi framme och vid gott mod iallafall :)

Bor pa ett hostel som kanns helt perf! Kuligt folk, saaa shyssta chillhang och en massa grejs att greja med. Vi gillar!

Ska aklimatisera oss bast det gar har, och sen bestamma hur vi ska utforska Machu Picchu pa basta satt (och wiho, sa himla coolt det kommer bli!)

Massa karlek och en och annan kram!
/E


Y en español:

¡Hola!
Hemos estado en Lima para tres diás y vivido con una maravillosa familia (¡el mejor familia del Peru!). Hemos comido comida muy rica, estado en fiestas divertidas, bailando mucho y ido en la ciudad. También hemos comprado mucho ropas de los Incas. ¡Les gusta Lima Mucho!
Hoy vamos a ir a Cuzco con autobús, es un muy largo viaje, quisás para 20 horas.

Besos y abrazoz


pinka vinka INKA


har ar det inte alltid bara traffic jam som stannar trafiken

(manen i hawaiimonstrat ar pappan i familjen, ni ser ju sjalva hur snall han ser ut)

snart far vi till cusco, 20 h till pa buss. Ipods laddade och godisinkop inplanerat.

Cusco ar den stad man utgar ifran da man ska till macchu piccu. Det kommer bli fett coolt & mest troligt det jobbigaste nagonsin. Det vore trakigt om leden var stangd och istallet for att trekka i fyra dagar aka buss dit. jatte jatte trakigt....
vi har inkashoppat lite redan och mer kommer det bli, ponchos och lamor here we come!

puss/a

 

 

 


Yoyo, hejhej!






lima

Har anlant hos systrarnas otroligt trevliga och gastvanliga familj, misstanker att dom hor till den lite mer valbargade befolkningen i Peru med ett fint hus och egen staderska. Dom borjade med att bjuda oss pa traditionell mat fran Peru och ol. det gillar vi. Dom ar super fina och har overseende med var lite bristande spanska som dock ar pa battringsvagen.

Ikvall ska vi kika pa fotboll och traffa deras kompisar sen ga ut, blir awsome speciellt nar vi har tva locals som guider.

Akte buss hit, typ 19h. vi sov dock mesta tiden men nagra konstateranden so far av bussarna i sydamerika
-valdsamma filmer ar helt okej, helst med hogsta volym
-valdsamma B-filmer helst
-hoppa helst pa i farten av ocksa for att spara tid
-tro inte att stolarna ar anpassade for vasterlandsk storlek, over 150cm..skyll dig sjalv.

film finns ju dock bara pa langfardsbussarna saklart. lokalbussarnas underhallning ar alla forsaljare som kommer in skriker och saljer typ allt.

Jonna kom idag ocksa, resan hade gatt fint!
Sa vi lever och ar sakra har i huvudstaden.

pusshej
/a






Hej Peru!

Efter ett mycket sakert granskorsande ar vi nu i Peru.
Hej Peru, vi gillar dig!

Akte som sagt buss hit och kom fram valdigt, valdigt tidigt pa morgonen. Eftersom vi var tvungna att visa pass och fa en massa stamplar och sant under natten var vi ratt slitna och ville helst sova nagra timmar innan dagen borjade. Hittade ett hostel och delade rum med tva tjejer som ocksa akt med var buss. Det visade sig att det var ett systerpar fran Lima och forutom att de ar varldens sotaste sa erbjod de oss att bo hos dem i Lima. Sa himla kul och fint och roligt! Da Lima ar en stad med ganska daligt rykte, och dessutom ar lojligt stor (8 milj inv) sa ar det ju helt perfekt att fa chansen att bo hos jattesota systrar med familj som har koll och vet vad som ar kuligt att se och gora, vi kommer latt att ha en av de basta Limavistelsen i historien!

.
Och som gradde pa moset, Jonna kommer hit, wiho!

.
Ta hand om er!
Puss & hej!

Och en sak till:

Anne sager (utan att overdriva) ungefar 87 ganger per dag "Ahhhh, det dar ar den finaste hunden jag nagonsin sett. Tank om jag kunde ta hem den..."

Och en liten prisjamforelse:

Ol, 0,75 l - 1$
Heniken 0,2 l -2$
Kvarting, 40% -2,5$
.
Kom igen!

Hejhejhalladagboken

Vi lever och mar, check!
.
I eftermiddag ska vi trassla oss igenom lite bussbyten och sant och forhoppningsvis ta oss over gransen till Peru och sedan vakna upp i Mancora en liten bit ner langst Perus kust. Tanker lite mer surf och chill innan vi ska mota upp Jonna (wiho!) i Lima.
Ska bli fint att vara alla tre, speciellt for oss som kanske ar liiite brunare, liiite battre pa att surfa och darmed liiite coolare, haha. Ser fram emot att traffa Jonna och haller tummarna for att hon ska fa en fin flight hit.
.
Hoppas allt ar tipptopp hemma och ni alla har det bra!
Kramar och karlek!
/Em

Vad vi haller pa med som mest:


surfsurfsurfchillchillchill

vi lever och frodas har i montanita, stannar nog tva dagar till innan vi drar till ett annat surfstalle i Peru och sen Lima for att mota upp Jonna.
vi ater farsk frukt, solar och njuter av att det enda vi ibland har "inplanerat" ar en surflektion.
vi ska forsoka styra upp bilder hit med eftersom det ar lite av ett projekt pa de flesta internetcaféer kan det droja ett tag till men snar snart ska ni fa njuta samt vara avundsjuka pa vart ganska softa liv har.
vi tycker om kommentarer sa var inte blyga
pusshej
/a


Surfchics

Vi har tagit var forsta surflektion (med en apharlig snubbe harifran som heter david och ar tillsammans med en svensk tjej=basta tolken ever!). Och hitills, WIHO! Sa himla kuligt det ar, dessutom gick det superbra for oss bada tva, sa idag vantar lektion nr 2!
Annars har vi det finfint! Anne har dock fatt lite skumma bett, mitt kontokort vill inte fungera och vi hade en gigantisk kackerlacka pa vart rum i morse (tack tack, for att jag har emma som ar lite mera modig pa den fronten/anne) , haha. Vi har det bara fint!

Puss och kram
/E


montanita

Kusten och sol, har kommer vi roda/vita men taggade!



Stannade bara tva natter i canoa, valdigt mysig strandstad men pga. bankomat brist dar och var lite daliga framforhallning med pengauttag drog vi till Montanita som ar en valdigt soft och hippie inspererad stad.
Langs gatorna sitter folk med lite for langa dreads och batikade klader och tillverkar egna smycken. Veggie mat at emma och barer som forsoker overrosta varandra finns det gott om har.

Planen ar att vi ska lara oss surfa, det kanns som ett spannande mission.

Temperaturmassigt har vi inte riktigt aklimatiserat oss an, vi svettas mer an vad man bor tala om och den lilla branna vi fatt ar mest rod aven om vi kor pa spf 40! vet inte rikigt hur varmt det ar om dagarna men varmt ar det. Och av nagon anledning har vi bada brant oss, trots att jag predikat om "ju hogre solfaktor desstu battre",  men vi ar anda rattsa ansvarsfulla i solen tar det lugnt och smorjer in oss. sa lite rod far man kanske rakna med att bli har nar man kommer med en skandinavisk vit hud som inte sett sol pa for lang tid.

nu ska vi forsoka hooka upp nan skon surflarare.
pusshej!

/a




For att understyka vart kandismote i NY

I min inbox:
Hey emma,what's up? I'm wondering if you can make it back to NY this summer? I love to see you! &anna too! I will even help pay for your flight&hotel. Just let me know what you can do.
Vad ska jag saga?!
/e

wiho vi lever!

pga. vulkaner, glaciarer och berg har vi inte hunnit ta tag i denna trevliga blogg, forans nu.

Slitna men peppade efter sista utekvallen pa ett tag i umea borjade resan, forsta destination....Stockholm.
Trevligt hang hos henrik, tack igen for att vi fick bo hos dig.
Aker till arlanda tidigt sondag morgon i allt for lite klader. Flyget till new york gar smartfritt. Vi hade nagra timmar mellan flygen sa in till NYC drog vi efter diverse sakerhetskontroller.

Hoppade pa taget och kom till madison square garden. Noll koll pa vart vi skulle gick vi bara langs gatan och fran ingenstans dyker en stor svart man upp vid namn frantz. Times square ar det tydligen som galler och han hjalper oss med metro dit och ar allmant skon. Eftersom man kan ta reda pa allt via facebook nufortiden fick vi veta att han ar nagon sorts komiker.
Men blev en snabb visit i NY eftersom vi inte ville missa flyget till panama, tur var val det eftersom sakerhetskontroll 2 inte var att leka med och tog typ 1 h.

I panama blev det lite illegal bussnies eftersom vi skulle sova pa flygplatsen, sa nagon stampel i passet dar blev det inte. men bagaget fick vi hamta ut och ha med oss in sen slippa nagon sakerhetskontroll. tur for panama att vi inte ar terrorister. aven om vara fallknivar visar annat.

det har blev valdigt langdraget inser jag nu...men sen kom vi till ecuador iaf.

Stannade i quito 1 natt, gick lite pa stan, tog igen somn, klattrade i en fet kyrka. Men efter det bokade vi valdigt spontant in en resa till ecuadors nast hogsta vulkan. Och ett super mysigt litet hostel som lag dar i bergen.
(darav pengapaniken eftersom ATMs inte var att tanka pa dar ute, vi har alltsa inte blivit lurade an eller gisslantagna om ni trodde det mamma o pappa nar vi i panik hor av oss och behover en overforing av pengar.)

http://www.secretgardencotopaxi.com/
har bodde vi. hur finfint som helst! sov i talt.

Forsta dagen bokar vi in oss pa en tur upp till vulkanen, och tro mig man kanner av att det ar pa 4800 moh.
Andfadda nar vi basecamp som ligger precis dar glaciaren borjar.

Dag tva blir det horseback riding upp till en mindre vulkan, tack vare alfonso och guiness (vara hastar) tar vi oss till 4000m och gar sedan dom sista 200m till toppen. aterigen gor sig hojden pamind da konditionen kanns narmare en 80arings an vad den bor vara.

nu orkar jag verkligen inte skriva mer. men vi har det helt fantastiskt.
ar ute vid kusten nu i Canoa, dags att jobba pa en nu icke existerande brannan samt vara surfskills.

ta hand om er dar hemma,
puss och hej!
/a





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0