You're nice! Good bye! Good night!

I ordboksdelen av Lonley Planet star det om Machismo "Exaggerated masculine pride of the Latin American male". Det star aven om Colombia "You´ll definitly receive more overtly flirtatious attention from males simply for being foreign. Double that if you're blonde" Eftersom vi alla tre ar lite halvblonda, och definitvt inte ser ut att vara speciellt sydamerikanska sa blir vi ratt drabbade (eller privilegade?!) av det har. Efter Ecuador har vi markt mindre och mindre av Machismon, det ar som att den lugnat sig en hel del i Peru och Bolivia. Dock det ar som att det ar nagot med de nordligare breddgraderna, for har i Colombia ar den tillbaka fullt och fast.
.
I vart Sydamerikanska vardagsliv innebar det har att vi, hur vi an ser ut (pa riktigt: ofixade och ytterst nyvakna en morgon for att kopa frukt, eller efter att ha rest i tre dagar och inte ens varit i narheten av att ducsha pa annu langre tid(!)) far hora hur snygga vi ar, fran i princip allt som kan klassificeras som man. Det ar inget problem om mannen i fraga ar med sin flickvan, familj, eller barn eller om han har nagot yrke som man skulle kunna tycka ska ha lite mer auktoritet, som polis eller militar; det ar som att det ar ett maste att beratta for oss att vi ar det snyggaste han sett.

.
Eftersom vi nu blivit ratt vana vid detta finns det en ganska stor risk att vi kommer ga runt hemma ytterst ofixade och sunkiga och nast intill vanta oss samma uppmarksamhet och uppskattning. Kan bli farligt for sjalvfortroendet med reaktionerna hemma, haha!

.
Vill dock avsluta med credd till de killar som anda har nagot nytt att komma med, istallet for ett utslitet "Hola Guapa".
3. "Yoy're nice! Good bye! Good night!", kanns nytt och spannande, inte alls lika gammalt och trist.
2. Busschafforen som idag stannade sin buss vid Jonna, vevar ner rutan och sager "Oooh, yeeeaah!". Samma dar, inte samma forutsagbarhet och darfor lite battre, lite mer spanning.
.
Och kanske bast av allt:
1. Folk som erbjuder oss tjanster (borttaget sexuella bor nog tillaggas). Massage, surflektioner, visa oss de basta restaurangerna osv. Ar ju fint nar det finns ett utbud att valja pa liksom.

.
Fina vanner, vi har det kalas, hoppas ni ocksa har det!

.
Kram och mycket karlek
/E

.
(och Anne vill fortydliga till Mister G att bilden bara ar ett montage med Emma, hon har fortfarande som standard att saga "Nej, nej, nej" hur snygga de an ar)

Kommentarer
Postat av: Farbror Theodor

Nr 3 tycker jag ändå framtonar såsom väldigt chevalereskt, månne en sådan – som di säger uti USA-amerikansk film, eller åtminstone i en dylik som jag sett haver – "duffel guy"!?

2011-02-23 @ 12:43:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0